ΔΝΤ: Παραμένουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 23:03
ΔΝΤ: Παραμένουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα
«Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά και παραμένουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν μας ζητηθεί από τις ελληνικές Αρχές, κάτι που δεν μας έχει ζητηθεί», δήλωσε ο υποδιευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο δανεισμού της Ελλάδας, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ τόνισε: «Όταν ένα κράτος-μέλος προσεγγίζει το Ταμείο και ζητεί οικονομική βοήθεια, στέλνουμε μια αποστολή στη χώρα για διαβουλεύσεις με τις Αρχές και συμφωνούμε στον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσουμε. Υπό αυτή την έννοια το Ταμείο έχει έναν συμβουλευτικό ρόλο στην υποστήριξη του πλέον βιώσιμου οικονομικού προγράμματος. Από τη στιγμή που το πρόγραμμα αυτό έχει χαραχθεί, η διοίκηση του Ταμείου και τελικά η εκτελεστική επιτροπή το επικυρώνουν. Αυτή είναι η διαδικασία».

Ο κ. Ράις ολοκλήρωσε σημειώνοντας: «Στις συζητήσεις μας με χώρες της ευρωζώνης έχουμε, φυσικά, διαβουλεύσεις όχι μόνο με τις Αρχές της χώρας αλλά και ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και είναι μέλη του συστήματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 23:04