Για μια δύσκολη διαπραγμάτευση έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Αποδείξαμε τη βούλησή μας για μια διαφορετική Ελλάδα. Παρουσιάσαμε στους εταίρους το εντυπωσιακό έργο μας, δείχνοντας ότι έχουμε αποφασίσει να γυρίσουμε σελίδα, αφήνοντας πίσω οποιεσδήποτε παθογένειες. Στόχος είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας, που δημιουργεί θέσεις εργασίας και φέρνει επενδύσεις» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εδώ και στο εξής, τόνισε, είναι αποκλειστικά στο χέρι μας να σωθεί η χώρα και να πάμε μπροστά. Είμαστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, στη μέση της φουρτούνας και πρέπει να παραμείνουμε αταλάντευτοι στην πορεία μας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς μεγαλύτερη αφοσίωση στο έργο που ανέλαβε η κυβέρνηση και επεσήμανε ότι οι αντιδράσεις των κατεστημένων συμφερόντων θα συνεχιστούν, αλλά υπενθύμισε ότι «εμείς είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και όχι υπερασπιστές των κατεστημένων συμφερόντων». Ζήτησε περισσότερη δουλειά, σύνεση και υπομονή, ενώ, απευθυνόμενος εντός και εκτός της κυβέρνησης, τόνισε ότι «χρειάζεται ενότητα, για να καταφέρουμε να φτάσουμε στον στόχο μας».

Ο κ. Παπανδρέου διέψευσε εκ νέου τα σενάρια περί εκλογών, αλλά αυτή τη φορά και τα σενάρια περί ανασχηματισμού. «Να τελειώνουν τα σενάρια αυτά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε και τη συμπαράστασή του στον λαό της Ιαπωνίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή με τις Αρχές της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης