Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν είχε καμία ένδειξη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για την ελληνική διάσωση, συνομιλίες οι οποίες αφορούν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Δεν έχω ακούσει ότι το ΔΝΤ θέλει να αποχωρήσει» ανέφερε η Α. Μέρκελ στο δίκτυο RTL και πρόσθεσε ότι «αυτό που διακυβεύεται είναι μια κοινή πρόταση» ερωτηθείσα σχετικά με τις αναφορές στα μέσα ενημέρωση ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να αποχωρήσει από τις προσπάθειες, λόγω των αυστηρών κανόνων του για το χρέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι ό, τι είναι που εργάστηκαν για. Είναι δύσκολο και πρέπει να επιταχυνθεί και όχι επιβραδύνθηκε. Υπάρχει πολλή καλή θέληση από την πλευρά μας, αλλά υπεραξία από μόνη της δεν είναι αρκετή. Στο τέλος της ημέρας όλα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους».

Παράλληλα μιλώντας στο CNN η γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις, εάν επιθυμεί να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης».

Η Α. Μέρκελ παραδέχτηκε ότι «και οι δύο πλευρές θα πρέπει να εργαστούν σκληρά, αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα οφείλει να εξετάσει το παράδειγμα άλλων χωρών της Ευρωζώνης – όπως η Ιρλανδία – οι οποίες έχουν εφαρμόσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την χρηματοπιστωτική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εφάρμοσαν ένα τέτοιο πρόγραμμα (σ.σ.: η Ιρλανδία) και σήμερα έχουν τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι ένα μονοπάτι που πρέπει να το ακολουθήσει και η Ελλάδα. Και γι’ αυτό τον λόγο οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, αλλά γίνονται προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης