«Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, 21:36
«Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του»
Επίθεση στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξαπέλυσε από την Κέρκυρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Αφετηρία της επίθεσης Σαμαρά αποτέλεσαν οι δηλώσεις Γιούνκερ.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δυσφημεί την Ελλάδα επισημαίνοντας ότι «δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του. Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να κρίνει τη χώρα "απ' έξω", ως "τρίτος", ως "ουδέτερος παρατηρητής". Δουλειά του είναι να λύνει τα προβλήματα. Οι Πρωθυπουργοί δεν κατηγορούν τις χώρες που τους εξέλεξαν. Τις κυβερνούν. Οι Πρωθυπουργοί δεν "σχολιάζουν" τα προβλήματα των χωρών τους με τα πιο μελανά χρώματα. Τα λύνουν».

Από τα βέλη του αρχηγού της Ν.Δ. δεν γλίτωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου τον οποίο κατηγόρησε για τις δηλώσεις με τις οποίες «φωτογράφιζε» τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ως την πηγή των δηλώσεων Γιούνκερ. «Τώρα που αποκαλύφθηκε ποιόν εννοούσε ο κ. Γιούνκερ, τι έχουν να πουν; Θα ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη; Υπάρχει, άραγε, η λέξη "συγγνώμη" στο λεξιλόγιό τους;» αναρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του με βάση τις δηλώσεις Γιούνκερ ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι μέσω αυτών δικαιώνονται οι δικές του υοποθετήσεις που ζητούσε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία από το 1981.

Επανέλαβε, τέλος, την πρότασή του «να πάει η Εξεταστική και μετά τον Οκτώβριο του 2009. Για να δούμε πώς ακριβώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο, ενώ μπορούσαμε να το αποφύγουμε, όπως το απέφυγαν άλλες χώρες».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, 21:36