«Για την Περιφέρεια Αττικής η προώθηση μέτρων με στόχο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τις σοβαρές συνέπειες της αποτελεί πρώτη προτεραιότητα». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στο χαιρετισμό που απέστειλε στη Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), που φιλοξενεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Η Περιφέρεια Αττικής, που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος- Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Νάσο Αναγνωστόπουλο, υπέγραψε στην Πάτρα την ένταξή της στην πρωτοβουλία Bologna Charter για την προστασία της Μεσογείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια μακρο-θεματική και πολύ-τμηματική πρωτοβουλία, της επαρχίας Εμίλια – Ρομάνα, για μια συνεκτική στρατηγική, για τη διατήρηση των παράκτιων ζωνών της Μεσογείου», όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Δούρου.

Η ίδια υπογράμμισε ότι τα ζητήματα που αφορούν τη Μεσόγειο – αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, κλιματικά, κοινωνικά, «οφείλουν να τίθενται και να αντιμετωπίζονται ολιστικά», επιβάλλοντας «συνέργειες που ενώνουν δυνάμεις και κοινές πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση κρίσιμων διακυβευμάτων, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε όλοι μας για παράδειγμα τούτες τις μέρες. Είτε πρόκειται για τη Χαλκιδική είτε για την Αττική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης