«Σημείο των καιρών είναι τα fake news, όπως τα βίντεο που ανεβάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και στη συνέχεια διαψεύδονται» δήλωσε η Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στο 1ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, προσθέτοντας μάλιστα ότι «το κάνει συνειδητά γιατί έχει καβαλήσει το κύμα του Ορμπανισμού και υιοθετεί την άποψη νυν υπέρ πάντων η ψήφος».

Ερωτηθείσα σχετικά με την κατεδάφιση των αυθαιρέτων η περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι είναι αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επισημαίνοντας ότι δεν ακούει τους συνυποψηφίους της να είναι έτοιμοι «να αναλάβουν το σχετικό πολιτικό κόστος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάναμε την Περιφέρεια ορατή στα διεθνή φόρα λήψης αποφάσεων»

Κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη επισήμανση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο ΣΕΦ, για την επιλογή της να πάει εκεί όπου την «πήγε το καθήκον, στην Περιφέρεια Αττικής», σημείωσε «μας πιστώνουν ότι κάναμε την Περιφέρεια ορατή στα διεθνή φόρα λήψης αποφάσεων».

Αναφερόμενη στις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα, η περιφερειάρχης είπε πως «υπάρχουν ανεξάρτητα πορίσματα που ανέδειξαν ότι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής δεν είχαν ευθύνη», προσθέτοντας ότι δεν φοβάται την παραίτηση. «Παραιτήθηκα, όταν έθεσα υποψηφιότητα στις εκλογές του 2014, παραιτούμενη από βουλευτής, χωρίς να υπάρχει δίχτυ ασφάλειας ότι θα εκλεγώ» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα έργα που υλοποιούμε πρέπει να αντέχουν και τα ακραία φαινόμενα»

Σχετικά με το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, είπε πως πρόκειται για «μεγάλο αντιπλημμυρικό και αποχετευτικό, που πρόκειται να ολοκληρωθεί με το μεγάλο οικολογικό πάρκο». «Τα έργα που υλοποιούμε πρέπει πλέον να μπορούν να αντέξουν και τα ακραία φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής» σημείωσε.

Αναφορικά με το Πεδίον του Άρεως, η περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με διάφορους φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την Ελληνική Αστυνομία, ενώ εδώ και τρία χρόνια υπάρχει και ιδιωτική φύλαξη. «Με τον ΟΚΑΝΑ, το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΘΕΑ έχουν υπογραφεί συμβάσεις που φτάνουν και τις 900.000 ευρώ για τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα τοξικοεξάρτησης» είπε.

Για το θέμα των Εξαρχείων παρατήρησε ότι «η ιστορία του “αστικού μύθου” για τα Εξάρχεια είναι βολική σε προεκλογικές περιόδους, από ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να βρεθούν λύσεις».

Σχολιάζοντας το θέμα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι συχνά προχώρησε σε ενέργειες, όπως το «Ρεύμα για Όλους» και η στήριξη των νοσοκομείων, εντάσσοντας στην κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας το δικαίωμα όλων των πολιτών στην υγεία.

«Οι δήμοι δεν ενδιαφέρονται για τα απορρίμματα λόγω πολιτικού κόστους»

Σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, η περιφερειάρχης παρατήρησε ότι στα χρόνια των μνημονίων η λύση ήταν η ιδιωτικοποίηση και οι μεγαλοεργολάβοι, σε αντίθεση «με εμάς» που προκρίναμε τις «ευρωπαϊκές επιταγές για τις αρχές της κυκλικής οικονομίας». Ανέφερε ότι ελάχιστοι είναι οι δήμοι όπως: Χαλάνδρι, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Κύθηρα που ανταποκρίθηκαν στον νέο περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα που ψηφίστηκε από το 2016, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν να μην ασχοληθούν, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος.

Για την έλλειψη διακρίσεων που τηρήθηκε στις σχέσεις της Περιφέρειας με τους δήμους, παρατήρησε «όταν δεν βοηθάς τον δήμο, επειδή ο δήμαρχος είναι διαφορετικής κομματικής προέλευσης, δεν τιμωρείς τον ίδιο, αλλά τους πολίτες. Γι’ αυτό και δεν το έκανα»

Σε ό,τι αφορά στην απλή αναλογική, η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «χρειάζεται συνεργασία και συναίνεση, για να διοικηθούν οι αυτοδιοικητικοί φορείς».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τους στόχους μελλοντικής θητείας της, η περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο «τοπίο των πόλεων με τα κρίσιμα έργα στο Φαληρικό, τα προσφυγικά, το πάρκο Τρίτση, τα λιμάνια, στην οικονομία, όπου, όπως είπε «έχει γίνει σπουδαία δουλειά με τα επιμελητήρια και τον πολιτισμό – έχουμε διαθέσει 71 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση πολιτιστικών έργων και πρωτοβουλιών».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης