Δραγασάκης: Έρχονται μετατοπίσεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 10:46
Δραγασάκης: Έρχονται μετατοπίσεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς
«Μπαίνουμε σε λεπτή φάση αμοιβαίων μετατοπίσεων στη διαπραγμάτευση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας την Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Αν εξαρτιόταν αποκλειστικά από την κυβέρνηση, τότε η διαπραγμάτευση θα έκλεινε τη Δευτέρα στο Eurogroup» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι έχει αναδειχθεί πως υπάρχουν προβλήματα και αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των θεσμών, όπως για παράδειγμα η ελάφρυνση του χρέους μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας.

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώνει το γεγονός ότι υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των δανειστών» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση του ΔΝΤ να υπάρξει «ψαλίδι» στο αφορολόγητο για να μειωθούν οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι δεν θα πληρώνουν όσοι έχουν δυνατότητα. Η χώρα βρίσκεται σε κρίση και πρέπει να συμβάλλουν περισσότερο όσοι έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα» ανέφερε.
 
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του άσκησε κριτική σε Μπακογιάννη και Στουρνάρα για το γεγονός ότι κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, καλώντας τους να πάρουν σαφή θέση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

«Έχουμε εκπληρώσει τους στόχους. Τη Δευτέρα θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία -έστω ότι θα κλείσει η αξιολόγηση σε τακτό χρόνο και μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 12:54