Δεν θα είναι ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ – Έσσεν Χάιντς Γιούργκεν Αξτ.

Ο πανεπιστημιακός εκτιμά σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle (DW) πως οι μοναδικοί ψήφοι που θα πάρει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα προέρχονται από τη «μικρή δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ», γι’ αυτό και η συγκεκριμένη παράταξη δεν θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσελκύσει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αφενός το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εδραιωθεί, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ αφετέρου ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι ένας αμερόληπτος πολιτικός που να μπορεί τώρα να υποσχεθεί τα πάντα στους ψηφοφόρους του. Όταν έγινε γνωστή η καταστροφή με την ελληνική κρίση χρέους, το 2009, είχε ως πρωθυπουργός την πολιτική ευθύνη. Ήδη από τότε στήριζε την πορεία την οποία υπαγορεύει μέχρι σήμερα η τρόικα. Και δεν έχει πάρει αποστάσεις από αυτή. Δεν μπορεί άλλωστε, γιατί έχει εν μέρει αποδεχτεί δημοσίως τη συνυπευθυνότητα για τη μιζέρια στην Ελλάδα» εξήγησε ο Γιούργκεν Αξτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης