Ανοιχτή πρόσκληση στους Kινέζους να επισκεφτούν τη χώρα μας, αλλά και να επιχειρήσουν στον κλάδο του τουρισμού, απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το βήμα της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, για τη διαδικτυακή πλατφόρμα διεπιχειρησιακού εμπορίου της Alibaba.

Η Ελλάδα, όπως είπε η υπουργός, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες από την Κίνα και την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα και στους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κα Κουντουρά, προς την κατεύθυνση αυτήν η παρούσα διαδικτυακή πλατφόρμα θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες να συνάψουν συνεργασίες στην Κίνα.

Εστιάζοντας στην πολιτική του υπουργείου, η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι έμφαση δίνεται στο άνοιγμα των νέων αγορών. Μάλιστα, η προσέγγιση και το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας, που ξεκίνησε το 2015, αποδίδει καρπούς. Το 2016, υπογράμμισε η κα Κουντουρά, έχει επιτευχθεί μεγάλη αύξηση του εισερχόμενου ρεύματος από τη χώρα του Δράκου.

Η δυναμική του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα αποτυπώνεται στα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου από το Επιμελητήριο της Αθήνας. Όπως είπε, οι Κινέζοι που επισκέφτηκαν την Αμερική το 2015 ήταν 2,6 εκατομμύρια και η κατά κεφαλήν τους δαπάνη ανήλθε σε 10.000 δολάρια. «Φανταστείτε, όπως είπε, η Ελλάδα να προσελκύσει 1 εκατ. τουρίστες από τους 120.000 που είναι σήμερα» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, το «κλειδί» για τη μεγέθυνση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα προς την Ελλάδα είναι η αναβάθμιση των αεροπορικών συνδέσεων προς τα ελληνικά αεροδρόμια και προς αυτήν την κατεύθυνση καταβάλλονται προσπάθειες, όπως τόνισε η υπουργός.

Τέλος, το αρμόδιο υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες και για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς οι πρόσφατες παραγωγές των Κινέζων στη χώρα μας έφεραν αποτέλεσμα, όπως επισημάνθηκε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης