Κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

«Σας διαβεβαιώνω πως θα είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, πιστεύω ότι αγαπούν τη χώρα τους και τα παιδιά τους, δεν αμφιβάλλουν για το αν θέλουν την Ευρώπη ή όχι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ερωτηθείς αν σκοπεύει να προσφύγει σε εθνικές εκλογές σε περίπτωση που το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκοπήσεις αποτυπωθεί στις Ευρωεκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πάντα ώστε οι εθνικές εκλογές να γίνουν το 2016» είπε και πρόσθεσε: «πιστεύω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι το έχουμε αφήσει πίσω, η ανάκαμψη βρίσκεται μπροστά μας, οι Έλληνες δεν θέλουν να επιστρέψουν στην κρίση, ούτε αβεβαιότητες του τύπου εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η αντιπολίτευση δεν δίνει καμία εναλλακτική ούτε για το παρόν ούτε για το μέλλον. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει πρόωρες εκλογές».

Αναφορικά με την οικονομική και δημοσιονομική πορεία της χώρας μας τόνισε πως «η Ελλάδα θα είναι όρθια σε μια πορεία ανάκαμψης, έχοντας πετύχει να έχει ένα πρωτόγνωρο πρωτογενές πλεόνασμα, να καλύπτει από μόνη της τις ανάγκες της. Η Ελλάδα ξεπερνάει την κρίση της, η Ευρώπη ξεπερνάει την κρίση της. Ασφαλώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, έχουμε πολλά να κάνουμε, αλλά στεκόμαστε στα πόδια μας. Η χώρα μου πόνεσε περισσότερο από κάθε άλλο λαό τα τελευταία χρόνια, είναι ακόμη τραυματισμένη, πονάει ακόμη, αντιμετωπίζει την κοινωνική συνοχή ως κυρίαρχο πρόβλημά της, έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο έως σήμερα, αλλά στέκεται όρθια, μέσα στο ευρώ, μέσα στην Ευρώπη».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανέπτυξε για άλλη μία φορά τους βασικούς άξονες με τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είπε πως «το ερώτημα δεν είναι αν θέλουμε την Ευρώπη, αλλά τι είδους Ευρώπη θέλουμε. Περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη σημαίνει ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, ευκαιρίες για όλους, ευημερία και προοπτική για τις επόμενες γενιές», επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην κοινωνική διάσταση της ΟΝΕ ενώ επανέλαβε την ανάγκη αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών που έχουν πάρει «οξύτατη διάσταση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα τεράστιο έργο μπροστά της, και γι’ αυτό όπως είπε χρειάζεται αλληλεγγύη και στήριξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης