Πρώτη είδηση αποτελεί στη Λιβύη ο ερχομός του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα και οι συνομιλίες που ο ίδιος έχει με την ελληνική πολιτική ηγεσία. Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ευχαριστεί δημοσίως την Ελληνική Αστυνομία για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έλαβε προκειμένου να προστατεύσει τον Λίβυο στρατάρχη.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει το συγκινητικό μήνυμα που δημοσίευσε στον λογαριασμό του το LNA με μία φωτογραφία από τους Έλληνες αστυνομικούς. «Μείνετε δίπλα μου σήμερα και θα μείνω δίπλα σας για πάντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιθανότατα το LNA αναφέρεται και στη διπλωματική στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στον Χαφτάρ, την ώρα που η Τουρκία οπλίζει και κατευθύνει τον GNA που ελέγχει μόνο την Τρίπολη.

Σταματά η εξόρυξη πετρελαίου

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον LNA, η φυλή Al-Magharba, που κατοικεί στην εύφορη κοιλάδα των πετρελαίων στην καρδιά της Λιβύης, ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή πετρελαίου μετά την άφιξη τζιχαντιστών στη χώρα για να πολεμήσουν στο πλευρό του GNA. «Δεν θα παράγουμε το πετρέλαιό μας για να το εκμεταλλεύονται οι τρομοκράτες του Ερντογάν από τη Συρία» φέρεται να είπαν οι Al-Magharba.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης