«Εάν διεξάγονταν εθνικές εκλογές εμείς θα κερδίζαμε»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010, 01:45
«Εάν διεξάγονταν εθνικές εκλογές εμείς θα κερδίζαμε»
Tην πεποίθησή του ότι, παρά τη δυσαρέσκεια των πολιτών, στο ενδεχόμενο διαξαγωγής εθνικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν νικητής, εξέφρασε χθες σε ομιλία του στο London School of Economics (LSE) ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ενώ τόνισε ότι «το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής αποδεικνύει ότι οι Έλληνες κατανόησαν πως τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση ήταν πραγματικά αναγκαία».

«Κατ’ απροσδόκητο τρόπο και παρά το γεγονός ότι στο τραπέζι ήταν πολλά δύσκολα θέματα, εμείς δεν ηττηθήκαμε στις χθεσινές εκλογές. Ήλθαμε πρώτοι», τόνισε ο κος Παπακωνσταντίνου κατά την ομιλία του.

«Εάν οι εθνικές εκλογές γίνονταν χθες εμείς θα τις κερδίζαμε», τόνισε και πρόσθεσε «παρά τις διαμαρτυρίες, παρά τα τόσα προβλήματα, υπάρχει κατανόηση πως ό,τι έγινε ήταν απαραίτητο».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά πως η κατάσταση στην Ελλάδα «βαίνει προς την σταθεροποίησή της». «Ωστόσο βρισκόμαστε στην απαρχή ενός μακρού δρόμου», τόνισε.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε επίσης πως από την ελληνική κρίση μπορούν να εξαχθούν «τρία διδάγματα»: «Το πρώτο είναι πως ό, τι αναβάλλουμε το βρίσκουμε αργότερα μπροστά μας, το δεύτερο είναι ότι ο χρόνος είναι χρήμα και το τρίτο ότι χρειάζεται ένας μόνιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός για να αντιμετωπίζονται αυτού του είδους οι καταστάσεις».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010, 01:49