Την πλήρη υποστήριξή του στον πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης, Λουκά Παπαδήμο, εξέφρασε την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση όχι μόνο για το σύνολο των μελών της αλλά και ειδικά για τον πρωθυπουργό για το ήθος, την εντιμότητα, την σοβαρότητα και τις καταβολές του», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Απόστολος Κακλαμάνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο παρασκήνιο της δικής του υποψηφιότητάς για το αξίωμα του πρωθυπουργού, αποκαλύπτοντας ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, όσο και με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, από τους οποίους ζήτησε και πήρε γραπτά προτάσεις τους για τα όσα είχαν συμφωνηθεί να εφαρμοστούν.

Παράλληλα, μίλησε για «πραγματική ειλικρίνεια» του Αντώνη Σαμαρά ως προς το πρόσωπό του ευχαριστώντας τον θερμά για την κίνησή του να τον προτείνει για υποψήφιο πρωθυπουργό.
«Παρά τα όσα λένε οι βουλευτές του κόμματος του, ο κ. Σαμαράς πίστευε και πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί. Πιστεύω όμως ότι η νέα κυβέρνηση υπονομεύεται από την πρώτη ώρα της συγκρότησης της», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση «στα οικονομικά συμφέροντα» που όπως υπογράμμισε «δεν ήθελαν τους δύο αρχηγούς», τονίζοντας ότι υπάρχουν «κέντρα και παράκεντρα εντός και εκτός Βουλής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα πυρά του Απόστολου Κακλαμάνη δε ξέφυγαν ούτε τα Μ.Μ.Ε..

«Υπάρχουν ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης που έγραφαν ψευδώς ότι 50 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και 50 από τη ΝΔ έβαζαν τάχα βέτο για την επιλογή του προέδρου της Βουλής», σημείωσε.

«Κύριε πρωθυπουργέ σας εξέθεταν εν πλήρη αγνοία σας όταν επί τέσσερις μέρες αναφέρονταν σε εσάς ενώ ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε ο κ. Σαμαράς όπως γνωρίζετε, είχαν επικοινωνήσει μαζί σας, καθώς το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ ελέγχονται από τα δανεικά και αγύριστα των τραπεζών», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον ίδιο τον Λουκά Παπαδήμο.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης