Σε ηλικία 91 ετών, απεβίωσε ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, τέως βουλευτής του Νομού Κοζάνης και υπουργός των κυβερνήσεων της Ένωσης Κέντρου και της Ν.Δ.

Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1919. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο στα Πανεπιστήμια του Μάντσεστερ, του Κέιμπριτζ και της Χαϊδελβέργης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1961, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της Ένωσης Κέντρου. Διετέλεσε υφυπουργός (1964) στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου και υπουργός σε διαδοχικές κυβερνήσεις της Ν.Δ., με κατάληξη το Υπουργείο Εξωτερικών επί Κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Τακτικός αρθογράφος σε εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ελληνικών και ξένων περιοδικών, έχει συγγράψει νομικά, ιστορικά και πολιτικά βιβλία στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου υπηρέτησε για περισσότερο από τρεις δεκαετίες την πολιτική ζωή του τόπου, με ήθος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Πρωταγωνίστησε σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, που καθόρισαν τις πολιτικές εξελίξεις και τη δημόσια ζωή. Προσέφερε πλούσιο έργο απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε την Πατρίδα. Η ευγένειά του χαρακτήριζε πάντα την προσωπική και πολιτική του στάση.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης