«Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 14:52
«Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας»
Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία είναι εφικτός, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο επικαλείται τα στοιχεία των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα δείχνουν μία ξεκάθαρη πρωτιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική αποδοχή του κυβερνητικού προγράμματός του από ολοένα και περισσότερους πολίτες.

Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, επισημαίνεται στην ανάλυση, δημιούργησε το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πρωτοβουλίες, μέσα στο καλοκαίρι, για τη ΔΕΗ και τους αιγιαλούς, καθώς και η συγκρότηση συμμαχιών στη βάση της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου. Επιπρόσθετα, «η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ ανέδειξε τη ρεαλιστική πολιτική πρόταση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βασίζονται στα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, «ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι μετρήσεις αυτές γίνονται σε μη προεκλογική περίοδο, με τα πολιτικά ερωτήματα να είναι λιγότερα πιεστικά προς τους πολίτες».

«Αντίθετα, αυτό που παρατηρείται ξεκάθαρα είναι η αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει κυβέρνηση ακόμα και μέσω συμμαχιών» προστίθεται.

Το συμπέρασμα της Κουμουνδούρου είναι ότι «τα νούμερα, σε συνάρτηση με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναφορικά με την αποδοχή της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν σαφές ότι η ριζοσπαστική αριστερά πλέον προβάλλει ως η μοναδική εναλλακτική για τους πολίτες λύση».

Επίσης, όπως τονίζεται, «τόσο το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει όσο και οι διεθνείς πρωτοβουλίες και επαφές του ΣΥΡΙΖΑ τον καθιστούν ως τη μόνη αξιόπιστη κυβερνητική λύση, που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 14:52