Πρώτος εκ των πολιτικών αρχηγών έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον Πάνο Μπεγλίτη και τον Νίκο Αθανασάκη. Στη συνέχεια, έφτασε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον Γιάννη Μιχελάκη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ήταν ο τελευταίος που πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου συνοδευόμενος από τον Ιωάννη Κοραντή λέγοντας: «Ο χρόνος ως σημείο εκβιασμού από τους δανειστές μας με προβληματίζει για τις βαθιές τους προθέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως περίπου στις 15.00 είχε διαρρεύσει η πληροφορία πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν θα λάμβανε μέρος στη σύσκεψη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυριζόταν πως το κείμενο της δανειακής συμφωνίας δεν έφτασε στα χέρια του, επίσημα μεταφρασμένο στα ελληνικά και ως εκ τούτου, αρνείται να παρευρεθεί στο Μαξίμου (σύσκεψη).

Σύμφωνα δε, με τα όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, πέντε λεπτά πριν τις 17.00, το κείμενο της τρόικα μεταφράστηκε στα ελληνικά και δόθηκε στους αρχηγούς στις 12.00, όμως, το ελληνικό κείμενο εν αντιθέσει με το αγγλικό έκανε λόγο για μειώσεις στον 13ο και 14ο μισθό. Τελικά, το ελληνικό κείμενο αποσύρθηκε.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης