«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Επιτελείς μας, για να ανταλλάξουμε τις ευχές, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και λεπτή περίοδο που διανύουμε ως χώρα, αλλά πάντοτε μέσα σε πνεύμα αισιοδοξίας και χαράς», είπε μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Είναι στιγμή ευχών. Από την άλλη μεριά, είναι και ώρες που πρέπει όλοι να αντικρίζουμε την αλήθεια κατάματα. Να αναλαμβάνουμε το μέρισμα ευθύνης που μας αναλογεί, έτσι ώστε όλοι μαζί μέσα σε πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, ενότητας να βγάλουμε και πάλι την πατρίδα μας μπροστά, η οποία δε θα αργήσει η μέρα – να είστε βέβαιες και βέβαιοι – που θα ξαναβρεί τον βηματισμό τον προσανατολισμό, τον δυναμισμό και την πρόοδό της», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς, ως πολιτική ηγεσία μέσα σε πνεύμα εξαιρετικής συνεργασίας, με τη στρατιωτική ηγεσία, αρωγό στη συνολική προσπάθεια της πολιτείας, εκπροσωπώντας το σύνολο των ανδρών και των γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων και έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του εθνικού μας συστήματος, είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε αυτό που μας αναλογεί σε αυτή τη δύσκολη ώρα», συνέχισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Να έχουμε καλά Χριστούγεννα, να έχουμε μια καλή χρονιά. Μια χρονιά που όσο και να θέλουμε, να ευχόμαστε να είναι καλύτερη, για να το πετύχουμε, θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για κάτι τέτοιο. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά το 2012. Θα είναι όμως σίγουρα και μια χρονιά που αν όλοι αναλάβουμε, το μέρισμα ευθύνης που μας αναλογεί, όχι με βάση το παρελθόν, θα σας έλεγα ούτε καν με βάση το παρόν, αλλά κυρίως με βάση την ανάγκη για ένα λαμπρό μέλλον των παιδιών μας, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε, τότε, το συντομότερο δυνατόν, θα μπορέσουμε να ξαναβρούμε το χαμόγελο όλων των Ελλήνων μπροστά μας, κατά ένα τρόπο που θα εκπέμπει μήνυμα σιγουριάς και αισιοδοξίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Γεωργίου, είπε: «Μου είναι δύσκολο ειλικρινά να περιγράψω τι αισθάνομαι. Την τιμή κατ’ αρχήν και τη συγκίνηση να ίσταμαι ενώπιον ανθρώπων με τόση αφοσίωση, με τέτοια παλικαριά και δεν μπορώ να αποφύγω ένα αίσθημα ζήλειας. Μακάρι να ήμουν σαν και εσάς να φυλάξω για μια ώρα έστω τα σύνορά μας, να φυλάξω για μια ώρα έστω το Αιγαίο μας. Ξέρω ότι το κάνετε εσείς, είμαι σίγουρος και το κάνετε με την καρδιά σας, με όλες τις περιπέτειες τις οποίες περνάμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, ευχήθηκε να «να κρατήσουμε όλοι, η πολιτική ηγεσία, η στρατιωτική ηγεσία, αλλά και ο τελευταίος στρατιώτης, στο υψηλότατο επίπεδο που πρέπει την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτως ώστε την υψηλή αποστολή την οποία έχει αναθέσει η πατρίδα μας σε εσάς και σε όλους μας, να τη βγάλουμε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης