Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Egemen Bagis, δήλωσε σήμερα αισιόδοξος για την ελληνική οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι αυτή θα αντιμετωπιστεί σύντομα.

«Καμία κρίση δεν διαρκεί για πάντα. Ναι, η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές, αλλά θα επανέλθει, όταν αυτές οι δυσκολίες περάσουν» υποστήριξε ο κ. Bagis, σε δηλώσεις του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η αυτόματη αντίδραση στην Τουρκία, όταν ξέσπασε η κρίση, ήταν να καλέσει την Ε.Ε. να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας». «Στην Τουρκία λέμε : “Αν καίγεται το σπίτι του γείτονα και δεν κάνεις τίποτα, θα καεί και το δικό σου. Το πρόβλημα της Ελλάδας θα γίνει τελικά και πρόβλημα της Τουρκίας.

Η ευημερία της Ελλάδας θα βοηθήσει τελικά στην ευημερία της Τουρκίας» τόνισε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Στο πνεύμα Ataturk – Βενιζέλου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του Tayip Erdogan με τον Γιώργο Παπανδρέου, μίλησε για «ιστορική ευκαιρία», κάνοντας, μάλιστα, αναγωγή στο παράδειγμα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης ανάμεσα στον Kemal Ataturk και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

«Γιατί να μην κάνουμε αυτό που έκανε ο Ατατούρκ και ο Βενιζέλος; Αυτοί οι δύο ηγέτες οδήγησαν τις χώρες τους σε πόλεμο, αν αυτοί μπόρεσαν και έσφιξαν τα χέρια, αν αυτοί μπόρεσαν και έγιναν φίλοι, αν μπόρεσαν και έχρισαν ο ένας τον άλλο υποψήφιους για το Νόμπελ ειρήνης, τότε αυτοί οι πρωθυπουργοί (σ.σ. Παπανδρέου και Erdogan) που το μόνο που έχουν είναι μια καλή σχέση, μπορούν να κάνουν το ίδιο» υποστήριξε ο κ. Bagis.

Τέλος, μιλώντας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του με την Ε.Ε., εκτίμησε ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα που θα αποτελέσει τον πιο δυνατό υποστηρικτή μας».

Κατέληξε δε: «Η Τουρκία στην πορεία προς την Ε.Ε. γίνεται ολοένα και πιο δημοκρατική, ολοένα πιο πλούσια. Η Ελλάδα, φυσικά, πρέπει να είναι η χώρα που στηρίζει αυτή τη διαδικασία πιο πολύ από κάθε άλλη χώρα καθώς είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας. Γι’ αυτό καλώ τους Έλληνες φίλους μας, τους συμμάχους μας, να βοηθήσουν την Τουρκία να έρθει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε επίσης:

Έντονο ενδιαφέρον και από τους γείτονες για την επίσκεψη Erdogan στην Ελλάδα

«Στοχεύουμε σε πολυεπίπεδη συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας»

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Erdogan

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης