Για τους ισχυρούς δεσμούς των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων έκανε λόγο το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ, αναφερόμενο στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκου Δένδια και Σάμεχ Σούκρι.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, Άχμεντ Χάφεζ, δήλωσε ότι οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε πολιτικό, στρατιωτικό και εμπορικό επίπεδο, καθώς και στον ενεργειακό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι κ.κ. Σούκρι και Δένδιας συζήτησαν τις ραγδαίες εξελίξεις στα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και τη θέση της Αιγύπτου που αποσκοπεί στην αποκλιμάκωση της κρίσης και στις έντονες προσπάθειες και επαφές για να επιτευχθεί άμεσα εκεχειρία.

Το Κάιρο επισημαίνει ότι η εν λόγω σύγκρουση ωφείλεται και στην απουσία πραγματικής προοπτικής για την ειρηνευτική διαδικασία, η οποία απαιτεί την εντατικοποίηση των διεθνών προσπαθειών για την εκ νέου έναρξη της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής πλευράς.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αντήλλαξαν απόψεις σε περιφερειακά ζητήματα, στη Λιβύη και γενικότερα την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις και τον συντονισμό μεταξύ τους στα θέματα αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης