«Εγκλωβισμένη επί τέσσερις μήνες στο περιθώριο της Ευρώπης η Ελλάδα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 14:22
«Εγκλωβισμένη επί τέσσερις μήνες στο περιθώριο της Ευρώπης η Ελλάδα»
«Η Νέα Δημοκρατία, αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της πατρίδας μας, τιμά την 28η Μαΐου και συνεχίζει τους αγώνες, τόσο για τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρωζώνη όσο και για την έξοδό της από την κρίση» επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την επέτειο των 36 χρόνων από την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπογράφοντας την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ, έδωσε τη δυνατότητα στην Ελλάδα «να επισπεύσει την ανάπτυξή της, να σταθεροποιήσει το δημοκρατικό της πολίτευμα, να διεκδικήσει από ισχυρότερη θέση τα εθνικά δίκαιά της».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδινε στους Έλληνες ένα κοινό όραμα και σκοπό, και στην Ελλάδα μία περίοπτη διεθνή θέση.

«Τότε διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τη συμμετοχή μας στον πυρήνα της Ευρώπης. Σήμερα, επί τέσσερις μήνες, είμαστε εγκλωβισμένοι στο περιθώριό της» σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 14:28