Μετά το βέτο που άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης σχετικά με την επίμαχη διάταξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους, η κυβέρνηση έσπευσε και την απέσυρε από το πολυνομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγήθηκε, βεβαίως, επικοινωνία συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και εκείνου με τους αρμόδιους υπουργούς.

Με ανακοίνωση από το γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, γίνεται γνωστό ότι «με τη συντονισμένη παρέμβαση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, η διάταξη που αφορά τις προσωρινές διαταγές αποσύρεται από το πολυνομοσχέδιο».

«Η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου μετά το Πάσχα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης», γίνεται γνωστό από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης όπως επίσης και ότι «το περιεχόμενό της θα είναι συμβατό με τις απόψεις των συναρμοδίων υπουργών και θα διασφαλίσει στο ακέραιο ότι δε θα γίνεται παρελκυστική χρήση της διαδικασίας των προσωρινών διαταγών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιδράσεις για τις ρυθμίσεις

Η διάταξη, που θα περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, προέβλεπε ότι ένας συμβασιούχος θα υποχρεωνόταν να εγκαταλείψει την εργασία του, ακόμη κι αν είχε δικαστική προσωρινή διαταγή ή ασφαλιστικά μέτρα, αν η κύρια αγωγή δεν εκδικαζόταν μέσα σε διάστημα εννέα μηνών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είχε εξ αρχής εκδηλώσει τη διαφωνία του για τη διάταξη Μανιτάκη και διεμήνυε ότι δεν επρόκειτο να την υπογράψει, ούτε θα δεχόταν να περάσει χωρίς τη δική του υπογραφή.

Απαντώντας εμμέσως στη ρύθμιση Μανιτάκη είχε δηλώσει: «υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων και είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια παράλειψης ή βίαιης διακινδύνευσης τους».

Εν τω μεταξύ, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, παρεμβαίνοντας στο θέμα είπε: «Δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερα μεγάλη εμπλοκή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης