Νέα έκκληση στην ηγεσία της Συρίας να τερματίσει τη βία απηύθυνε απόψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος συζήτησε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Με μεγάλη ανησυχία ακούσαμε τα σημερινά νέα, πάλι χρήση βίας εναντίον των πολιτών, ανέφερε ο κ. Δρούτσας και τόνισε: «Απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση προς την ηγεσία της Συρίας να δώσει ένα τέλος στη βία και να σεβαστεί τις επιθυμίες που εκφράζει ο λαός της χώρας για μεταρρυθμίσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη θέση της Ελλάδος ότι είναι επιτακτική ανάγκη για σοβαρές προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής λύσης.

«Δεν πρόκειται να δούμε αποτελέσματα μόνο με στρατιωτικά μέσα και η διεθνής κοινότητα οφείλει και πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να κάνει τις προσπάθειες και στην κατεύθυνση πολιτικής λύσης», επεσήμανε.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και θα συνεχίσει να συνεισφέρει με τις δικές της ιδέες και πρωτοβουλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι καταδικάζει με τον με τον πιο απόλυτο τρόπο την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Μαρόκο και κάθε μορφή βίας. «Διαβεβαιώνω το Μαρόκο και το λαό του, ότι η Ελλάδα είναι δίπλα τους με αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης