«Οι πολίτες δεν παραγνωρίζουν πως τους πιέσαμε, όχι επειδή θέλαμε, αλλά γιατί δεν γινόταν διαφορετικά. Τους πλήξαμε και πληγήκαμε εξίσου.Συμπάσχουμε και το εισπράττουν. Αυτό γεννά, εν τέλει, μία εμπιστοσύνη. Αυτήν πρέπει εμείς να τροφοδοτήσουμε», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», προσθέτοντας ότι αν αυτά ισχύουν, «προφανώς και θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασε αναγκαστικά μέσω του δύσκολου δρόμου «από την διαμαρτυρία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη διακυβέρνηση», αναφέροντας ότι «η αριστερή πολιτική είναι “εφηρμοσμένη”, δεν είναι ευχολόγιο για το εικονοστάσι» και προσθέτοντας ότι «θεωρώ εντιμότερη την αριστερά που δοκιμάζει και δοκιμάζεται, που προχωρά και που αναθεωρεί. Αρκεί μόνο να διατηρεί τον αξιακό της πυρήνα και να συνδυάζει το «επίκαιρο» με το «ιστορικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ότι λόγω αναγκαστικής εφαρμογής μνημονίων, η ενίοτε νοηματική σύμπτωση σε έννοιες όπως ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, με τους υπέρμαχους των μνημονίων είναι αναπόφευκτη, ωστόσο η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκεται στην απάντηση του βασικού ερωτήματος (ανάπτυξη) για ποιον, όπου «η απάντηση δεν αλλάζει: εμείς για τους πολλούς, αυτοί για τους λίγους».

Είπε ότι προϋπόθεση για τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής είναι η αποσαφήνιση εκ μέρους της κεντρώας παράταξης με ποιους θα συνταχθεί, με τον ίδιο μέχρι στιγμής να διαπιστώνει στάση «λυσσαλέα επιθετική στην αριστερά και την κυβέρνησή της». «Αν αυτή η στάση ανατραπεί, εδώ είμαστε» πρόσθεσε.

Ως προς τις σχέσεις της κυβέρνησης με τμήμα της Δικαιοσύνης, τάχθηκε υπέρ του διαρκούς διαλόγου και της διαρκούς συνεργασίας με παράλληλη εκτέλεση των εντεταλμένων καθηκόντων, υπενθυμίζοντας ότι και η δικαστική λειτουργία πηγάζει, κατά το Σύνταγμα από τον λαό, που «σημαίνει ότι οφείλουμε να λειτουργούμε κατά το δυνατόν εναρμονισμένοι στις κοινωνικές ανάγκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, απάντησε «σας παρακαλώ να διερευνήσετε εάν ο κ. Στουρνάρας περιορίζεται αυστηρά στα καθήκοντά του. Μέτρον άριστον και ιδιαίτερα η σαφής διάκριση των ρόλων».

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει κανονικά, ενώ το 2018, θα είναι εξαιρετικά δημιουργικό, όπως ανέφερε, καθώς θα υλοποιηθεί σειρά επενδυτικών προγραμμάτων καθώς εκτός από το Ελληνικό, θα ξεκινήσουν επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων στα 14 αεροδρόμια, η Γραμμή 4 του μετρό, έργα αρκετών δισ. σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο Βόρειος Οδικός ‘Αξονας της Κρήτης, αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στον αγροδιατροφικό τομέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης