Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για ΑΤΕ και ΤΤ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010, 14:19
Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για ΑΤΕ και ΤΤ

Σε περίπου μια εβδομάδα το Δημόσιο θα ορίσει 2 έως 3 συμβούλους για τη διερεύνηση των μελλοντικών κινήσεών του στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, ενώ παράλληλα προχωρά και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.

Αυτά αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, η οποία συνήλθε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών, Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου.

Όπως δήλωσε, αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών, οι σύμβουλοι του Δημοσίου θα προχωρήσουν στην αποτίμηση των συμμετοχών του Δημοσίου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με αιχμή τις συμμετοχές σε Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στη συνέχεια θα υποβάλουν εισηγήσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των συμμετοχών αυτών.

Στο θέμα αυτό, η Λούκα Κατσέλη επισήμανε ότι θα ζητηθεί από τους συμβούλους και εισήγηση για μια πιθανή ενίσχυση της παρουσίας του Δημοσίου στις τράπεζες, με εναλλακτικά σενάρια.

Όσον αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι πρόκειται να συσταθεί μια νέα διυπουργική επιτροπή, σε επίπεδο γενικών γραμματέων υπουργείων και με τη συμμετοχή των επικεφαλής της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου (ΚΕΔ) και της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), για την επίλυση θεσμικών θεμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010, 14:25