Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους θα μείωνε θεαματικά τον χρόνο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, επισημαίνει σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal» ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Αν υπάρξει μια καλή απόφαση για το θέμα του χρέους, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές λίγο μετά την αναδιάρθρωση» ανέφερε σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal» ο πρωθυπουργόςΟ πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές του στις ΗΠΑ με ηγέτες του κόσμου και επικεφαλής οικονομικών φορέων στην προσπάθεια που κάνει να φέρει στο προσκήνιο της διεθνούς σκηνής το ζήτημα των ελληνικών δανείων και του τρόπου αποπληρωμής τους. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια δεξίωσης που διοργάνωσαν οι ομογενείς προς τιμήν του, «η ελληνική κυβέρνηση βρήκε πολύ πιο ευήκοα ώτα στην Ουάσινγκτον απ’ ό,τι στις Βρυξέλλες».

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησής του είναι η επιστροφή στις αγορές, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικοί δείκτες και να μπορέσει η χώρα να προσελκύσει επενδύσεις.

«Αν υπάρξει μια καλή απόφαση για το θέμα του χρέους, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές λίγο μετά την αναδιάρθρωση» ανέφερε, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η Αθήνα θα τηρήσει και θα υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα, παρά το γεγονός ότι ορισμένα από τα προαπαιτούμενα (π.χ. αύξηση στη φορολογία) «δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα».

«Η συμφωνία έχει για πρώτη φορά ρεαλιστική προσέγγιση. Η προσαρμογή είναι ηπιότερη» πρόσθεσε.

Επιστροφή στην ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του 2016

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμφωνία ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί μια καταστροφική έξοδος από την Ευρωζώνη» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του 2016».

Παράλληλα, όμως, φρόντισε να επισημάνει τους κινδύνους που προκύπτουν από τη μεταναστευτική κρίση, επισημαίνοντας ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση μπορεί «να βλάψει την εύθραυστη οικονομία και ιδιαίτερα την τουριστική βιομηχανία».

«Η κρίση χρέους της Ελλάδας έχει περιορίσει σημαντικά την ικανότητά της να διαχειριστεί την είσοδο των μεταναστών στα σύνορά της» υπογράμμισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης