Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας θα συνεδριάσουν επειγόντως την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν μέτρα κατά της διάδοσης του νέου κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι υπουργοί, οι οποίοι θα συνεδριάσουν παρουσία αντιπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τις 11:00 ώρα Ελλάδος, θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε μια συντονισμένη προσέγγιση απέναντι σ’ αυτή τη νόσο, της οποίας περίπου 30 κρούσματα έχουν καταγραφεί μέσα στην Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, στη διάρκεια συνάντησής του με τη Γαλλίδα ομόλογό του Ανιές Μπουζέν στις 4 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, είχε ζητήσει να διεξαχθεί συζήτηση σε κλίμακα Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή ενδεχόμενων περιορισμών στην είσοδο προσώπων, όπως αυτοί που αποφασίσθηκαν από την Ουάσινγκτον, ή αυξημένων ελέγχων στα σύνορα.

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στην αμερικανική επικράτεια όλων των προσώπων που δεν είναι κάτοικοι ΗΠΑ και φτάνουν από την Κίνα.

Οι δύο υπουργοί είχαν υπογραμμίσει την ανάγκη συντονισμού των αποφάσεων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., δεδομένης της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών στον χώρο Σένγκεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπουργοί θα έχουν «ανταλλαγή απόψεων πάνω σε νέα επείγοντα υγειονομικά μέτρα» και θα συζητήσουν «λύσεις (…) για να αποφευχθεί η διάδοση της επιδημίας στους κόλπους της Ε.Ε.» αναφέρει το Συμβούλιο σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διευκρινίζοντας πως η συνεδρίαση θα οδηγήσει σε υιοθέτηση συμπερασμάτων.

«Καθώς ο κορωνοϊός πλήττει όλο και περισσότερες χώρες, ο συντονισμός και η συνεργασία πρέπει να είναι ο κύριος στόχος μας. Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε αυτή την επιδημία» έγραψε σήμερα στο Twitter ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιάνεζ Λέναρτσιτς, που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της κρίσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης