Το ουκρανικό πλοίο το οποίο είχε φορτίο 2.047 χαρτοκιβώτια τσιγάρα και παραμένει ακινητοποιημένο στην Παλαιόχωρα Χανίων, βρέθηκε για ακόμα μια φορα στο στόχαστρο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Εστιάζοντας στις δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Ταυτοχρόνως, ούτε και στην απάντησή του ο Υπ. Ναυτιλίας δηλώνει να έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της εξαγωγικής εταιρείας από το Μαυροβούνιο για το εμπόρευμα που απέστειλε. Εμπόρευμα λοιπόν ελληνικής καπνοβιομηχανίας, όπως μας επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, μένει στα αζήτητα. Οι εξαγωγείς χάθηκαν και οι εισαγωγείς δηλώνουν πως δεν έχουν ιδέα! Κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια μένουν στον αέρα!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λοβέρδος παράλληλα επεσήμανε ότι από τις απαντήσεις όλων των συναρμόδιων υπουργών προκύπτουν «ισχυρότατες ενδείξεις που συγκροτούν τον ορισμό της λαθρεμπορίας» και πρόσθεσε πως κατά την εκτίμησή του οι ενδείξεις αυτές συμπληρώνονται και από τις υπόλοιπες εξίσου ισχυρές ενδείξεις που έχουν καταγράψει οι τελωνειακές αρχές, περί ανασφάλιστου εμπορεύματος, ύποπτης όψης του εμπορεύματος κλπ.

Επίσης ζητά από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να απαντήσει στα εξής: 

  • Με ποια στοιχεία απέκλεισε την λαθρεμπορία σε ραδιοφωνική συνέντευξή του; 
  • Τι ακριβώς εννοούσε όταν, απαντώντας στις απλές και ήπιες αρχικές μας ερωτήσεις, μας έλεγε πως θα τρίβουμε τα μάτια μας!

«Συλλογικά η Κυβέρνηση στο θέμα του λαθρεμπορίου τσιγάρων είναι εκτεθειμένη. Και τα κίνητρά της σιγά σιγά γίνονται προφανή» αναφέρει στο τέλος της γραπτής του δήλωσης ο κ. Λοβέρδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης