Με άρθρο που περιλαμβάνεται στο διυπουργικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή θεσπίζεται ασυμβίβαστο για όσους κατείχαν θέσεις σε γραφεία πρωθυπουργού ή υπουργών και ανοίγει ο δρόμος για αντικατάσταση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 Με βάση το άρθρο 101 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή  καθιερώνονται —και μάλιστα αναδρομικά— αυστηροί κανόνες για το ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με κυβερνητικές θέσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Μεταξύ των οποίων είναι και προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο Πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης, ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου με τη συγκεκριμένη απαγόρευση να ισχύει για 5 χρόνια από την προηγούμενη θητεία του υπηρετούντος.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη διάταξη έχει άμεση ισχύ από την δημοσίευση του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και με αναδρομική ισχύ στην ουσία, αφού προβλέπει πως θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα αυτά και για τα εν ενεργεία πρόσωπα. Η ύπαρξη των συγκεκριμένων ασυμβίβαστων αναφέρεται στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, πως σημαίνει και την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη οπότε στη συνέχεια με κανονιστική πράξη θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση της κυρίας Θάνου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης