Χτύπησαν και πάλι οι «καμπάνες» για το αμαρτωλό υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Πηγάδια της Καρπάθου.

Η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ, με λίγα λόγια το πειθαρχικό του κόμματος, ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης, Γιώργου Παναγιώτου, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τεράστιων ποσών σε βάρος ιταλικής τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρόλο-κλειδί στην υπόθεση έπαιξε και πάλι το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Πηγάδια της Καρπάθου, ο πρώην διευθυντής του οποίου έχει ήδη προφυλακιστεί για υπεξαίρεση έξι εκατομμυρίων ευρώ από 59 καταθέτες, υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας πριν τέσσερις μήνες η zougla.gr.

Σήμερα, στα πλαίσια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, προσήλθαν στον εισαγγελέα τρία άτομα, τραπεζικοί λογαριασμοί των οποίων φέρονται να έχουν παίξει το ρόλο «πλυντηρίου» για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που εξασφάλισε το κύκλωμα, με εικονικές εταιρείες και παράνομα ιδιωτικά συμφωνητικά αγοραπωλησίας εκτάσεων.

Πρόκειται, για πρόσωπα που έχουν περίοπτη θέση στην τοπική κοινωνία της Καρπάθου, όλοι νυν ή πρώην στελέχη τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τον Γιώργο Παναγιώτου, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του οποίου έχουν ήδη παγώσει μετά από εντολή της Επιτροπής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, στον εισαγγελέα κατέθεσαν ο Εμμανουήλ Πριάρης, η Γεωργία Μιγαδάκη, πρώην σύζυγος του Στηβ Κακέτση και στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, της οποίας η κομματική ιδιότητα έχει ήδη αρθεί με απόφαση του Οργανωτικού της ΝΔ. Όλοι τους πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 17 Φεβρουαρίου.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση, ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ Γ. Ανωμερίτης, δηλώνει στη zougla.gr ότι πρόκειται για πάγια θέση του κόμματος, να αναστέλλει την κομματική δραστηριότητα των στελεχών του που εμπλέκονται σε δικαστική έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο διευθυντής της ΑΤΕ Καρπάθου, 20 Οκτωβρίου 2008, 19:45.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης