Θέματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο και τους εργαζομένους περιελάμβανε η ατζέντα συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, καθώς και με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Ειδικότερα, στη συνάντηση, στην οποία παρέστη η γ.γ. Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα, υπεύθυνη για τα θέματα τουριστικής εκπαίδευσης, συμμετείχαν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου Στ. Βοργιάς, Λασιθίου Μαν. Πεπόνης, Χανίων Γιάν. Μανωλικάκης, Ρόδου Σάβ. Χατζησάββας και από την ΠΟΕΕ-ΥΤΕ ο αντιπρόεδρος Γ. Χότζογλου και ο γ.γ. Ν. Κοκολάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Κουντουρά γνωστοποίησε ότι τα προγράμματα κατάρτισης και μετεκπαίδευσης εργαζομένων και ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα, για τα οποία το Υπουργείο Τουρισμού επιδίωξε και εξασφάλισε χρηματοδότηση, θα υλοποιηθούν και στις 13 περιφέρειες της χώρας για τρία συνεχόμενα έτη, ενώ στο παρελθόν πραγματοποιούνταν μόνο σε τέσσερις πόλεις. Τα προγράμματα, κατόπιν αιτήματος των εκπροσώπων των εργαζομένων, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2018.

Επίσης, συζητήθηκε η στήριξη των τοπικών κοινωνιών μέσα από τον τουρισμό, το θέμα του all inclusive, η επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου, η διενέργεια ελέγχων για το θέμα της μαθητείας, καθώς και θέματα που αφορούν τους εργαζομένους στον κλάδο, για τα οποία η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει και θα συνεργαστεί με το αρμόδιο υπουργείο για την επίλυσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης