Εν μέσω απειλών, η Βουλή των Ελλήνων έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού, γράφει η ισπανική El Pais.

«Μετά από δύο ημέρες συζητήσεων μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων της συμφωνίας με τη ‘Μακεδονία’ , ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε τη στήριξη 151 βουλευτών στο Κοινοβούλιο (σε σύνολο 300) «Ζητώ από το Κοινοβούλιο να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από την κρίση», δήλωσε ο Τσίπρας , θέτοντας την έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης ως το πιο χειροπιαστό επίτευγμά του, μαζί με τη συμφωνία με τα Σκόπια, γράφει η El Pais.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ισπανική εφημερίδα αναφέρει με έμφαση ότι η ανεξάρτητη βουλευτής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της λόγω της πρόθεσής της να ψηφίσει υπέρ του Τσίπρα.

Άλλοι πολιτικοί που είχαν επίσης ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ του Τσίπρα και της συμφωνίας με τα Σκόπια έχουν δεχτεί απειλές. Η κα Παπακώστα δέχτηκε απειλητικά μηνύματα με εικόνες σπασμένων κεφαλιών , σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στο βορρά, όπου συγκεντρώνονται οι εθνικιστές, έχουν εμφανιστεί αφίσες με φωτογραφίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορίες για προδοσία. Οι υπερεθνικιστικές οργανώσεις οργανώνουν διαδήλωση εναντίον της συμφωνίας με τα Σκόπια στην Αθήνα στις 22 του μηνός, γράφει η El Pais.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης