Ελ. Χατζηγεωργίου: Μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν κάνουμε εκπτώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019, 14:00
Ελ. Χατζηγεωργίου: Μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν κάνουμε εκπτώσεις

Τη Συμφωνία των Πρεσπών υπερασπίζεται σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αυγή» η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ενώ παράλληλα τονίζει ότι «μπροστά σε αυτό που θεωρούμε εθνικό συμφέρον δεν κάναμε εκπτώσεις».

«Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, ο ρόλος του ΥΜΑ-Θ ενισχύεται, διότι δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να καταδείξει τα θετικά της, αλλά να δράσει και να αποκομίσει σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη για τη Μακεδονία και τη Θράκη» επισημαίνει και παράλληλα, εκτιμά ότι η Θεσσαλονίκη έχει τη δυνατότητα «να μετεξελιχθεί σε μητροπολιτικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Η υφυπουργός τονίζει: «Σέβομαι την ευαισθησία που μπορεί να έχει μια μεγάλη μερίδα πολιτών για ένα εθνικό θέμα» και επικρίνει «πρόσωπα και κόμματα που αξιοποιούν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους τη συμφωνία λέγοντας συνεχώς ψέματα για το περιεχόμενό της».

Τέλος, προαναγγέλει επισκέψεις σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, με στόχο να διερευνηθεί σε ποιους τομείς μπορούν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις και συνεργασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019, 14:01