Ελάφρυνση των δανειοληπτών ζήτησε ο Κουβέλης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 19:12
Ελάφρυνση των δανειοληπτών ζήτησε ο Κουβέλης
Την ανακούφιση των ιδιωτών από τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες και λόγω της κρίσης αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην αποπληρωμή τους, ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης, κατά την περιοδεία του σήμερα στη Χίο.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει διατυπώσει από τον Δεκέμβριο του 2011 ολοκληρωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την ανακούφιση των ιδιωτών από τα δάνεια στις τράπεζες, με ρυθμίσεις που θα προβλέπουν να μην υπερβαίνει η υποχρέωση μηνιαίας δόσης το 30% του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος και να παρατείνεται η απαγόρευση των πλειστηριασμών για μια τριετία.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. ζήτησε να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προσέλθουν σε μια Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για τη λήψη μέτρων, όπως: η παραχώρηση περιόδου χάριτος χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, η μείωση του επιτοκίου και η παράταση της συμβατικής διάρκειάς του. Τα δε δάνεια ιδιωτών, για τα οποία έχει ήδη αποπληρωθεί ή θα αποπληρώνεται ισόποσο του δανειοδοτηθέντος κεφαλαίου συν ένα εύλογο κέρδος, θα πρέπει να διαγράφονται.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 19:14