«Έλεος πια...»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, 12:12
«Έλεος πια...»
«Λουκέτο» σε 127 Δ.Ο.Υ. σε όλη τη χώρα βάζει μέχρι το τέλος του έτους το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της μείωσης των εξόδων του, της ελαχιστοποίησης της φοροδιαφυγής και της αύξησης των εσόδων μέσω της βελτίωσης του ελεγκτικού μηχανισμού.

Ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε σήμερα:

«Η κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της σε παραλογισμό και προκλητικότητα. Δύο εφορίες στις Κυκλάδες με τα 24 κατοικημένα νησιά, δύο εφορίες και στα Δωδεκάνησα, με τα 26 κατοικημένα νησιά!!!

Μα πού νομίζουν ότι βρίσκονται, επιτέλους; Τα υπουργικά γραφεία δεν έχουν έναν χάρτη της Ελλάδας, για να θυμούνται ότι είμαστε η κατ’ εξοχήν ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ χώρα της Ευρώπης; Και στα νησιά αυτά δεν κάνουν μόνο τις διακοπές τους τουρίστες, αλλά ζουν μόνιμα και Έλληνες πολίτες, που, εκτός από υποχρεώσεις, έχουν και δικαιώματα.

Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης; Αυτή είναι η πολυαναμενόμενη αναπτυξιακή προοπτική της χώρας; Έτσι θεωρούν ότι εξυπηρετείται η πάταξη της φοροδιαφυγής; Πότε θα καταλάβουν - και θα το αποδείξουν έμπρακτα αυτό - ότι δεν μπορούμε να νομοθετούμε οριζόντια; Οι νόμοι δεν μπορούν να είναι ίδιοι στη νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα. ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ!

Οι συνθήκες και τα προβλήματα είναι διαφορετικά στα νησιά μας και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν, να το αναγνωρίζουν και να το συνυπολογίζουν σε κάθε τους ενέργεια όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι μας διοικούν, και μάλιστα θεωρούν ότι είναι και… αναντικατάστατοι!

Ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα αυτήν την απόφαση. Αλλιώς, ας πάει να ζήσει σε ένα νησί, όχι για πολύ, μόνο για τρεις μήνες. Χωρίς υπηρεσιακό ελικόπτερο, εννοείται.

Έλεος πια με την αναλγησία και την ανικανότητα της κυβέρνησης!».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, 13:07