Έντονη κριτική στις δηλώσεις του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των μεταναστών, Γκονζάλεζ Μοράλες, με τις οποίες καλεί την Ελλάδα «να αναλάβει δράση για να τερματίσει τη βία κατά των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας» ασκεί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και υποστηρίζει πως «η προστασία των συνόρων είναι αναφαίρετο και πρωταρχικό δικαίωμα της Ελλάδας και της Ε.Ε.».

«Ο κ. Μοράλες δεν μας λέει τίποτα για την κραυγαλέα απραξία του ΟΗΕ σχετικά με την καταπάτηση των περιουσιών και των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, τίποτα για την τόσα χρόνια κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από τους Τούρκους. Να υπενθυμίσουμε ότι οι μετανάστες έχουν γίνει πολιτικό “εργαλείο” στα χέρια της Τουρκίας, που τους στέλνει να εισβάλουν παράνομα στο έδαφός μας για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας» αναφέρει η Ελληνική Λύση και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η προστασία των συνόρων είναι αναφαίρετο και πρωταρχικό δικαίωμα της Ελλάδας και της Ε.Ε. σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη του ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ. Η Ελλάδα δέχεται οργανωμένη εισβολή λαθρομεταναστών στα σύνορά μας στον Έβρο και αντί να “τραβήξει το αυτί” του Ερντογάν, που καταπατά το διεθνές δίκαιο, τα βάζει με την Ελλάδα. Ο κ. Μοράλες, που κατάγεται από τη Χιλή, καλό θα είναι να ερευνήσει τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, όπως λέει ο ΟΗΕ. Πρέπει να ξέρει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης