«Οσκαρικές» ερμηνείες με φόντο το Σύνταγμα, κατήγγειλε ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. «Το μάρμαρο θα το πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός γιατί πετάμε μια μεγάλη ευκαιρία», είπε ο βουλευτής και τάχθηκε υπέρ της πλήρους κατάργησης του άρθρου 86 του Συντάγματος, του «άρθρου για την ατιμωρησία των υπουργών», όπως ανέφερε. Καθώς όμως αυτή η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να εξετάσει όλο το άρθρο 86, τότε η Ελληνική Λύση προτείνει να δοθούν δικαιώματα ελέγχου και στη μειοψηφία.

Ο κ. Χήτας παρατήρησε πως τόσο η βουλευτική ασυλία όσο και η ποινική ευθύνη των υπουργών είναι ζητήματα που έχουν ξεσηκώσει θύελλες από το λαό. «Οι Έλληνες δεν είναι χαζοί. Θυμούνται και αυτούς που οδηγούσαν με πλαστές πινακίδες, χωρίς δίπλωμα, αυτούς που στα γραφεία τους, ακόμη και οι κούπες τους από κάτω έγραφαν Siemens, θυμούνται και τις ιστορίες με τις μαύρες βαλίτσες με τα μάρκα, για τη NOVARTIS τα παρακολουθούν live», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης και επισήμανε ότι η Βουλή σε πολύ λίγες περιπτώσεις έχει πάρει απόφαση να άρει ασυλία βουλευτή προκειμένου να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο βουλευτής δεν μπορεί να έχει ασυλία για ποινικά αδικήματα», είπε ο κ. Χήτας και πρόσθεσε ότι η Ελληνική Λύση πρεσβεύει την ίση αντιμετώπιση και για την ευθύνη των υπουργών. «Οι πολίτες είναι δικαιολογημένα εξοργισμένοι με το άρθρο αυτό», επέμεινε ότι τόνισε ότι οι προτάσεις στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, και ενώ έχουν ξεσπάσει σκάνδαλα όπως αυτό της Siemens ή της NOVARTIS, αντί για την κατάργηση του άρθρου 86, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής προτείνουν την κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης