«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ενόσω η Αθήνα είναι διατεθειμένη να κάνει συμβιβασμούς» διεμήνυσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε δηλώσεις του στο CNBC, προσθέτοντας ότι αυτή είναι και η επιθυμία των περισσότερων Ελλήνων.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο μετάδοσης στη ζώνη του ευρώ από το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Μπαρόζο απάντησε πως η Ευρωζώνη είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν προ διετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ιρλανδία καταγράφει εκρηκτική άνοδο, η Πορτογαλία πάει καλά, η Ισπανία πάει καλά… Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες δυσκολίες με την Ελλάδα.Ακόμη κι αν υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα με την Ελλάδα, δεν θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Ευρωζώνη. Παρ’ όλα αυτά, ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα σήμερα στη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία υποδέχεται τον κ. Τσίπρα, και ελπίζω ότι θα βρεθεί κάποια λύση τώρα που η ελληνική κυβέρνηση κατάλαβε ότι πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες, γιατί η Ευρωζώνη είναι 19 χώρες. Δεν μπορεί μία χώρα να αλλάζει τους κανόνες που υιοθετήθηκαν ομόφωνα» τόνισε.

«Σήμερα υπάρχει επαρκής βούληση για να λυθεί το θέμα της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα να δεσμευθεί σε μεταρρυθμίσεις, να γίνει ανταγωνιστική, να δημιουργήσει συνθήκες εμπιστοσύνης όπως έκαναν και οι άλλες χώρες» επεσήμανε ο κ. Μπαρόζο και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί την ανάγκη για επιδίωξη μεταρρυθμίσεων».
«Η Ελλάδα μπορεί να πάρει χρηματοδότηση εάν σεβαστεί τους κανόνες και τις δεσμεύσεις που έχει λάβει. Πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

Τέλος, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο του CNBC γιατί είναι 100% βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από την Ευρωζώνη, απάντησε: «Δεν θα έλεγα ότι είμαι βέβαιος 100%, αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν θα συμβεί. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεχθεί και να σεβαστεί η ελληνική κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Πόκερ στο Βερολίνο
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, 08:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης