Έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών, δόθηκε στη δεύτερη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο Υγείας ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, με τους προκατόχους του.

Στη συνάντηση, οι πρώην υπουργοί Υγείας που παρευρέθησαν (Δ. Αβραμόπουλος, Δ. Κρεμαστινός, Δ. Σιούφας, Κ. Στεφανής, Απ. Κακλαμάνης, Παρ. Αυγερινός, Γ. Φλώρος, Λ. Παπαδήμας, Γ. Σούρλας) συμφώνησαν ότι πρέπει να προχωρήσουν οι αλλαγές που θα δρομολογηθούν από τις αρχές Σεπτέμβρη με την έναρξη λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) και κατέθεσαν δικές τους προτάσεις, ενώ ο κ. Σούρλας ζήτησε οι συναντήσεις αυτές να γίνονται «με ανοιχτές θύρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάναμε πράξη τη συναίνεση, αυτό το οποίο αναζητούμε συνολικά στην πολιτική μας. Για πρώτη φορά με αντιμετώπισαν ως υπουργό Υγείας της Ελλάδας και όχι της κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, μετά το τέλος της συνάντησης.

Σε μία μικρή αναφορά του, ο Α. Λοβέρδος είπε στους συναδέλφους του ότι έχει στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου να εξαφανίσει τη λίστα της ντροπής για την ένταξη στο πρόγραμμα μεθαδόνης, που ξεπερνάει τα 7 χρόνια. Τους εξήγησε ότι πλέον η μεθαδόνη θα χορηγείται από τα νοσοκομεία της χώρας, στα οποία θα προσέρχονται 30 με 40 χρήστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης