Εμμονή της Bild με το GrexitΔεν έχουν τέλος οι προκλήσεις και η επιθετικότητα προς την Ελλάδα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία προέβη στην πρωτοφανή στα χρόνικα ενέργεια να δημοσιεύσει κείμενο του διευθυντή της, Kei Diekmann, γραμμένο και στα ελληνικά, προκειμένου να το... κατανοήσει ο λαός μας πιο άμεσα...

Στο άρθρο του ο διευθυντής της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας, δείχνει συμπονετικός απέναντι στη χώρα μας και τα οικονομικά της προβλήματα, αν και δεν είναι σίγουρος ότι αξίζουμε την αλληλεγγύη των Γερμανών λόγω των «επιθέσεων που δέχεται η Γερμανία από Έλληνες διαδηλωτές αλλά και πολιτικούς», και μας προτείνει να... βγούμε ήσυχα από το ευρώ, προκειμένου να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμαστε αλλά και να τους ταλαιπωρούμε.

​Δεν γίνεται καμία αναφορά στα τεράστια προβλήματα και στην ενδεχόμενη πλήρη οικονομική κατάρρευση που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει για τη χώρα μας το «Grexit»
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η έξοδος μας από το ευρώ, που θα μπορούσε να γίνει και με βοήθεια από τους εταίρους μας, θα οδηγούσε σε «ένα μέλλον, στο οποίο μια οικονομικά δυνατή Ελλάδα θα κάνει περήφανους τους ανθρώπους της. Ένα τέτοιο μέλλον είναι το καλύτερο για την Ελλάδα, τους ανθρώπους της και την Ευρώπη». 

Και η ανάλυση σταματάει εκεί, καθώς δεν γίνεται καμία αναφορά στα τεράστια προβλήματα και στην ενδεχόμενη πλήρη οικονομική κατάρρευση που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει για τη χώρα μας το «Grexit»...

Καμία αναφορά δεν γίνεται επίσης στα οφέλη που θα μπορούσαν να προέλθουν από μια τέτοια εξέλιξη, τόσο για τη Γερμανία και την Ευρώπη, όσο και για τα συμφέροντα που ο ίδιος υπερασπίζεται... 

Αναλυτικά το άρθρο:«H Ελλάδα είναι κακοποιημένη. Οι άνθρωποι υποφέρουν λόγω των μεγάλων χρεών και της δυσκολότερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Ενωμένης Ευρώπης. Η ανεργία σβήνει από μια ολόκληρη γενιά την ελπίδα και το μέλλον.

Από το κράτος λείπουν οι δομές, οι θεσμοί, αλλά κυρίως οι ανιδιοτελείς πολιτικοί και η ελίτ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν για να βγει η χώρα από αυτήν την καταστροφή. Η βοήθεια δισεκατομμυρίων από την Ευρώπη – που συνεχίζεται – βοηθούν απλώς στην εξυπηρετήση των τεράστιων χρεών. Δεν μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Αντιθέτως εμποδίζουν μια αληθινά καινούργια αρχή.
Το σωσίβιο που έριξε η Ευρώπη στην Ελλάδα είναι από μολύβι.

Η εφημερίδα BILD δεν θα κουραστεί να κριτικάρει τη λανθασμένη πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης για την Ελλάδα.  Η εφημερίδα BILD δε θα σταματήσει να επισημαίνει το γεγονός, πως ο υποσχέσεις τόσο των δικών μας όσο και των Ελλήνων πολιτικών δεν τηρήθηκαν. Η θέση της εφημερίδας BILD είναι ξεκάθαρη : η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο ξεκίνημα χωρίς το Ευρώ.
Αλλά η εφημερίδα BILD δεν στέκεται μόνο στο πλευρό της Γερμανίας αλλά και στο πλευρό των ανθρώπων της Ελλάδας.

Συμπάσχουμε με τους ανθρώπους, οι οποίοι υποφέρουν από αυτή την κρίση και έχουν χάσει τα πάντα. Οι δημοσιογράφοι μας, ενημερώνουν συνεχώς για την εξαθλίωση μιας ολόκληρης χώρας, για τα συσσίτια, για άπορους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να σκαλίζουν σωρούς σκουπιδιών για βρουν φαγητο.

Η εφημερίδα BILD έγραψε πραγματικά ρεπορταζ για την οικονομική ανέχεια αλλά και το θράσος των ελίτ και των κυβέρνησεων της Ελλάδας.  Δεν ειναι εύκολο να δείξεις κατανόηση οταν γινονται διαδηλώσεις στις οποίες χλευάζεται η Γερμανία, σε όλες τις προσβολές των Ελλήνων πολιτικών σε σχέση με την γερμανική αλληλεγγύη , δεν ειναι εύκολο να δείξεις αλληλεγγύη οταν οι πολίτες ειναι υπέρ των δεξιών, των αριστερών, των ριζοσπαστικων κομμάτων της Ελλάδας που ακολουθούν τετοιες πολιτικές.

Δεν είναι άλλωστε στόχος μας λόγω πολιτικής ορθότητας να παραβλέπουμε καταστροφικές εξελίξεις. Αλλά ένα είναι τελείως ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο: στους ανθρώπους της Ελλάδας "τους Έλληνες", ευχόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.

Ένα μέλλον, στο οποίο οι γονείς να μπορούν να φροντίζουν τα παιδιά τους και οι νέοι να μην βυθίζονται στην απόγνωση. Ένα μέλλον, στο οποίο μια οικονομικά δυνατή Ελλάδα θα κάνει περήφανους τους ανθρώπους της.  Ένα τέτοιο μέλλον είναι το καλύτερο για την Ελλάδα, τους ανθρώπους της και την Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμη: «Ψηφίστε όχι στην παράταση του ελληνικού προγράμματος»
Bild σε Γερμανούς: «Έτσι ψήφισαν οι βουλευτές σας...»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015, 17:31