Πιέσεις από τον πρώην Γ.Γ της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας HELLAS POWER και ENERGA που υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο, καταγγέλλει επικαλούμενος επιστολή δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και την ακρόαση του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νικολάου Βασιλάκου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πως υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ στην οποία αναφέρει ότι δεχόταν πιέσεις από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης για να δεχθεί εξωδικαστικό συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. «Πιέστηκε από τον συνήγορο των εταιρειών, κ. Μπαλτάκο να γίνει συνάντηση και να πιεστεί για εξωδικαστικό συμβιβασμό επί τη διαιτησία της ΡΑΕ» είπε ο κ. Πετράκος και συνέχισε «Ο δικηγόρος δέχθηκε πυροβολισμό στις 3 Νοεμβρίου και κατόπιν απέστειλε επιστολή. Η ΡΑΕ γνώριζε γι αυτή την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού;» ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον παριστάμενο Πρόεδρο της ΡΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βασιλάκος απάντησε πως η ΡΑΕ δεν γνωρίζει για την επιστολή του δικηγόρου, μιας και δεν της έχει κοινοποιηθεί. «Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκος.

Διαβάστε επίσης:

Το μεγάλο κόλπο των 270 εκατ. ευρώ
, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Μαΐου 2014, 09:30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης