Τηλεοπτικό μήνυμα αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίας του Eurogroup για την Κύπρο θα απευθύνει στις 19.00 το απόγευμα προς τον κυπριακό λαό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Τα πρώτα σχόλια των πολιτικών ποικίλλουν, με τον πρόεδρο της Βουλής να αποφεύγει να σχολιάσει τη συμφωνία επί της ουσίας, ενώ το ΑΚΕΛ εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά του προέδρου Αναστασιάδη και ζητεί δημοψήφισμα. Παράλληλα, ο Κύπριος ΥΠΕΞ Γιαννάκης Κασουλίδης έκανε λόγο για «ανακούφιση και λύπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προεδρεύων της Δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, διεμήνυσε προς τους εταίρους της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «αυταπατώνται, αν πιστεύουν ότι ο λαός υποτάσσεται σε εκβιασμούς και απειλές», υπογραμμίζοντας ότι «δυστυχώς, οι εταίροι μας, αντί στήριξης και αλληλεγγύης, προσφέρουν εκβιασμούς, χολή και όξος».

«Προτάσσουμε», είπε ο κύριος Ομήρου, «την εθνική αυτοπεποίθηση και την αντίσταση. Καθήκον είναι να ενεργήσουμε τάχιστα, για να διασφαλίσουμε την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια».

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης