Προσωρινή εμπλοκή παρουσιάστηκε στην συγκρότηση του Δικαστικού  Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών που θα χειριστεί την υπόθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Η εμπλοκή οφείλεται σε ενστάσεις που κατατέθηκαν από μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που έχουν  κληρωθεί και ως μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου στην υπόθεση της Novartis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ολομέλεια της Βουλής με 178 ψήφους, άσκησε δίωξη σε βάρος του Νίκου Παππά για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της “παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή”,  μετά σε βάρος του καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ειδικότερα, επί συνόλου 277 παρόντων βουλευτών, 178  ψήφισαν “ναι”, 86   ψήφισαν “όχι”, 12 βουλευτές (ΚΚΕ) δήλωσαν “παρών”, ενώ βρέθηκε ένα “άκυρο” ψηφοδέλτιο.

Στη συνέχεια από την Βουλή κληρώθηκαν από τα μέλη του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως και από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, τακτικά κληρώθηκαν η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Πλιώτα, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο συνήλθε και πρόεδρος αναδείχθηκε η Μαρία Μουλιανιτάκη, ενώ κατατέθηκαν και ενστάσεις από δύο μέλη του και μέσα στην εβδομάδα θα εξετάσει τις ενστάσεις.

Το θέμα που απασχολεί το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Νίκου Παππά είναι ότι η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει κληρωθεί αναπληρωματικό μέλος (εισαγγελέας) τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.

Έτσι, αφού απαντηθούν οι ενστάσεις, θα συγκροτηθεί στην συνέχεια σε σώμα το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Νίκου Παππά και θα οριστεί  ανακριτής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης