«Εναλλακτική μεταρρυθμιστική πρόταση από την Ελλάδα», χαρακτήρισε ο γερμανικός Τύπος τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 00:27
«Εναλλακτική μεταρρυθμιστική πρόταση από την Ελλάδα», χαρακτήρισε ο γερμανικός Τύπος τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Εκτενείς είναι οι αναφορές στον γερμανικό Τύπο για την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία.

Οι γερμανικές εφημερίδες τόνισαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την εναλλακτική πρόταση από την Ελλάδα, επεσήμαναν το προβάδισμά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις και τόνισαν τη δέσμευσή του στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη μείωση της φορολόγησης.

Αναλυτικότερα, ηTagesspiegel στο τίτλο του δημοσιεύματός της για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο για «εναλλακτική πρόταση από την Ελλάδα».

Όπως επεσήμανε: «υπάρχει ένα όνομα σε σχέση με την ελληνική κρίση που μάλλον θα ακουστεί φέτος περισσότερο: Είναι το όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι Πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος ΝΔ. Οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα είναι κανονικά το 2019». Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν ο νυν πρωθυπουργός Τσίπρας θα αντέξει μέχρι τότε. Γι’ αυτό οι συναντήσεις του Μητσοτάκη στο Βερολίνο με την Καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε δεν ήταν τυχαίες. Ωστόσο, ο Μητσοτάκης θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στη χώρα του αλλά και να μεταρρυθμίσει το κόμμα του, το οποίο στο παρελθόν άσκησε μια καθαρά πελατειακή πολιτική».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε άρθρο της με τίτλο «Ο Έλληνας μεταρρυθμιστής σε στάση αναμονής», ανέφερε ότι: «Ο Μητσοτάκης προηγείται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις. Κάθε φορά που απαιτεί πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα χάνει πολύ χρόνο με άγονες αντιπαραθέσεις για τη διατήρηση παλαιών προνομίων και κυρίως πως χάνονται ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο Μητσοτάκης έχει σίγουρη την εμπιστοσύνη του οικονομικού κόσμου, άλλωστε διαθέτει πλέον καθαρά και αξιόπιστα το προφίλ του μεταρρυθμιστή. Αξιοπιστία κέρδισε, ήδη, ο Μητσοτάκης ως Υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά. Έτσι αναδείχθηκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως δεν θα υποσχεθεί πράγματα που δεν γίνονται. Βεβαίως θα πρέπει να υπερνικήσει πολλά εμπόδια. Οι παλαιές δομές στο κόμμα του είναι ακόμα ισχυρές, ενώ αρκετοί του προσάπτουν πως είναι ο γιός ενός πρώην Έλληνα πρωθυπουργού».

Η Hamburger Abendblatt αναφέρθηκε στην επίσκεψη Μητσοτάκη, σε άρθρο της με τίτλο: «Η Ελλάδα ενάντια στα μέτρα λιτότητας».

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι: «Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, ενώ προχθές συνάντησε την Καγκελάριο Μέρκελ. Ο Μητσοτάκης έκανε σαφές στο Βερολίνο πως ελπίζει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 00:27