Ενδοιασμοί Βελόπουλου για Σακελλαροπούλου: «Είναι αξιοσέβαστη, αλλά δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020, 13:35
Ενδοιασμοί Βελόπουλου για Σακελλαροπούλου: «Είναι αξιοσέβαστη, αλλά δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη»

Ενδοιασμούς σχετικά με την πρόταση της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι εκφράζει την προσωπική άποψη του και πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που συνεδριάζει απόψε στις 18:00.

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θέλει έναν Πρόεδρο της Δημορατίας, ο οποίος θα μπορεί διεθνώς να ακούγεται. Η κ. Σακελλαροπούλου είναι πολύ καλή είναι αξιοσέβαστη, αλλά δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Θεωρώ ότι η ΝΔ έκανε μια αριστεροφοβική επιλογή. Ήθελε να κάνει μια κεντροαριστερή επιλογή για να στριμώξει, θεωρητικά, τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή δεν έχει αρμοδιότητες, τουλάχιστον να ακούγεται», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι στην πορεία της κ. Σακελλαροπούλου υπάρχουν «γκρίζα» σημεία, όπως, «η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι συναίνεσε στο κόψιμο των συντάξεων και των μισθών, στην απόδοση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, στον νόμο Ραγκούση, στις Σκουριές, που έχουν γίνει κρανίου τόπος».

«Τη στιγμή, μάλιστα, που το Άγιον Όρος διεκδικείται από πολλούς και εκτιμώ ότι την επόμενη δεκαετία θα είναι θέατρο συγκρούσεων πολλών χωρών, θα είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που ο ανώτατος άρχων δεν θα μπορεί να την επισκεφθεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος επισήμανε ότι η επιλογή ανωτάτου δικαστικού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσκρούει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών: «Οι δικαστές είναι δικαστές. Δεν μπορεί να γίνονται υπουργοί ούτε πρόεδροι της Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020, 13:35