«Ο κ. Τσίπρας δεν πήγε όσο ψηλά θα ήθελε. Πήρε 130 με 140.000 ψήφους λιγότερους από τον Ιούνιο του 2012. Ο κ. Σαμαράς έχασε 500.000 περίπου ψήφους. Ο κ. Βενιζέλος έχασε και αυτός ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τους ψηφοφόρους του. Χρειάζεται σοβαρότητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μόρφωμα που λέγεται Χρυσή Αυγή, γιατί δεν πιστεύω κατά καμία έννοια ότι ο φασισμός έχει 10% και πρέπει αυτός ο κόσμος να γυρίσει πίσω».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Ο κ. Στουρνάρας θα πάει για πρόεδρος της ΤτΕ ως επιβράβευση αλλά και ως σίγουρο χαρτί ότι θα συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική που άσκησε μέχρι σήμερα χωρίς να παρεκκλίνει. Αυτό είναι το σχέδιο του κ. Σαμαρά».

Και, μιλώντας για τον πρωθυπουργό, είπε: «Όσον αφορά τον κ. Σαμαρά, δεν νομίζω ότι θα πάρει την θέση του υπουργού Οικονομικών. Το είχε κάνει άλλωστε και το ’90 και δεν νομίζω να θέλει να το επαναλάβει».

«Εμένα μ’ ενδιαφέρει», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, «ο επόμενος υπουργός οικονομικών να μπορεί να πετύχει ένα ΝΑΙ στην άρνηση του κ. Σόιμπλε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική Σαμαρά», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τονίζοντας ότι: «η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι καταστροφική για τους πολίτες, για την εθνική κυριαρχία και για την παράταξη. Δεν μου ταιριάζει καθόλου αυτή η πολιτική. Με την πολιτική του ο κ. Σαμαράς πηγαίνει όλο και πιο κοντά στην “δηλητηριώδη” αγκαλιά του κ. Βενιζέλου, ο οποίος διεκδικεί κάθε μέρα και περισσότερα. Ο κ. Σαμαράς δεν δημιουργεί συνθήκες για κουβέντα περί του “τι δέον γενέσθαι”».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Τον κ. Τσίπρα τον θεωρώ ανώριμο, με αφορμή και αυτό που έκανε στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ή δεν ξέρει το Σύνταγμα, ή περιπαίζει θεσμούς και τον εαυτό του. Επίσης πριν 5-6 μήνες κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ενώ γνώριζε ότι δεν είχε λήξει η περίοδος της προηγούμενης. Θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο να έρθει στα πράγματα ο κ. Τσίπρας».

Αναφέρθηκε μάλιστα στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι: «Νομίζω ότι πρέπει κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης του κόμματος που είναι ο Κ. Καραμανλής, πρέπει να μιλήσει με τον ενοικιαστή τον κ. Σαμαρά που είναι προσωρινός και να του πει ότι του χαλάει το σπίτι. Αλλά ο κ. Καραμανλής κρατάει αποστάσεις. Σε μια ιστοσελίδα φίλων του κ. Καραμανλή χρησιμοποιούνται εκφράσεις χειρότερες απ’ αυτές που χρησιμοποιούν οι συριζαίοι».

Ο κ. Καρατζαφέρης πάντως μετά την άνοδο του κόμματός του στις ευρωεκλογές, ανέφερε ότι ουδείς του τηλεφώνησε από το Μέγαρο Μαξίμου. Και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης