Για τις προτάσεις σχετικά με τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, τις οποίες συζήτησε το υπουργείο Ανάπτυξης με την τρόικα στο Παρίσι, ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τον Νίκο Δένδια, τον οποίο δέχθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως επισήμανε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης, ο συντονισμός με τη ρευστότητα που αναμένεται μετά και τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι, θα δώσει τη δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας με τελικό στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας που δεν είναι μόνο οικονομικό πρόβλημα αλλά και κοινωνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενδιαφέρθηκε για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι ρυθμίσεις στην ανάκαμψη της οικονομίας. Το ζήτημα αυτό, όπως και η ενίσχυση της ρευστότητας με επιδότηση του επιτοκίου από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά και με άλλους τρόπους, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, αποσκοπεί στο να μείνει στην αγορά η μικρή επιχείρηση, που δεν φέρει ευθύνες για την κρίση, και να αναπτυχθεί καθώς, όπως υπογράμμισε, το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η ανεργία που έχει φτάσει στο 27% -και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο, ώστε να μειωθεί.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών και τους πλειστηριασμούς, ο κ. Δένδιας, ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό θα αντιμετωπισθεί μετά τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης