Στο εδώλιο οδηγείται σήμερα ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, προκειμένου να δικαστεί για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Ήδη του έχουν επιβληθεί τρία διοικητικά πρόστιμα για το ανασφάλιστο Ι.Χ. με τις πλαστές πινακίδες που οδηγούσε. Πρόκειται για μια υπόθεση που προκάλεσε σάλο στην ελληνική κοινωνία και έντονη αμηχανία στα κυβερνητικά κλιμάκια και ειδικά στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Η δίωξη του πρώην βουλευτή αφορά στις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ τα διοικητικά πρόστιμα σχετίζονται με τη μη ασφάλιση του οχήματος και την ύπαρξη -χωρίς την απαιτούμενη άδεια- κοτσαδόρου στο πίσω μέρος του τζιπ και φιμέ τζαμιών στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της σύλληψης

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών συνελήφθη λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον Μιχάλη Λιάπη επειδή παραβίασε πινακίδα προτεραιότητας (Stop) στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο, τύπου τζιπ (Volkswagen Tuareg), έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ο πρώην υπουργός οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Το… κερασάκι στην τούρτα ήταν το γεγονός πως το εν λόγω όχημα ήταν… ανασφάλιστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Θύμα της κρίσης με… 28 ακίνητα!, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013, 21:09

Τα ξένα ΜΜΕ για τη σύλληψη Λιάπη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013, 20:22

Ποινική δίωξη στον Λιάπη
, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013, 17:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης