Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με «μίζες» εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονταν με τη σύμβαση των TOR M1 καλούνται σε απολογία ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης. Ήδη οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος που χειρίζονται την μεγάλη υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, απέστειλαν τόσο στον Κύπριο πρώην υπουργό όσο και στο γιο του κλήσεις για ν’ απολογηθούν. Τα ονόματά τους είχαν ακουστεί για πρώτη φορά από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκο Ζήγρα αλλά ο εντοπισμός ποσού 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε λογαριασμό τους, στην Κύπρο, δεν άργησε να φέρει κατηγορούμενους και τους δύο για κακούργημα.

Ξετυλίγοντας το «κουβάρι του νήματος» με τις «χρυσές μίζες» των TOR M1που φέρονται να είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, οι ανακριτές διαπίστωσαν την ύπαρξη μιας υπεράκτιας εταιρίας, μέσω της οποίας διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη με συνδικαιούχο τον πρώην υπουργό πατέρα του, στην Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την εταιρία BEESTON στην οποία εντοπίστηκαν εμβάσματα προερχόμενα κυρίως από τον (καταζητούμενο σήμερα από τον ανακριτή) Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan , να εμπλέκεται στις μίζες εκατομμυρίων δολαρίων προς το υπουργείο Άμυνας για τα αντιπυραυλικά συστήματα TOR M-1.

Οι ανακριτές φέρονται να έχουν βρει ίχνη διακίνησης μαύρου χρήματος, αφού άλλωστε σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης όλη η διακίνηση του χρήματος γινόταν από την συγκεκριμένη offshore. Ως εκπρόσωπος της εταιρίας εμφανιζόταν ο Βλάσσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Οκτώβρη του 2012.

Οι ανακριτές φέρονται να εντόπισαν σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κύπρο με συνδικαιούχο τον πατέρα του Ντίνο. Από αυτά τα 7 φέρονται να προέρχονται από την εταιρία BEESTON και τα υπόλοιπα από τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ. Έτσι όσον αφορά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου θα κινηθεί η διαδικασία μέσω ΥΠΕΞ για να κληθεί σε απολογία, ενώ ο γιός του που έχει και ελληνική υπηκοότητα θα κληθεί απευθείας από τους ανακριτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξάδελφός του Άκη Τσοχατζόπουλου , Νίκος Ζήγρας απολογούμενος συμπληρωματικά στον ανακριτή, είχε κατονομάσει ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του σκανδάλου τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Βλάση Καμπούρογλου, τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και το Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Νικόλαο Ζήγρα, οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων, που προέρχονται από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης, Γιάννης Σμπώκος.

Κατά τον Ν. Ζήγρα, ο Ντίνος Μιχαηλίδης είναι πρόσωπο – κλειδί στην όλη υπόθεση καθώς φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον 4 φορές ο ίδιος μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Η διακίνηση των επιταγών με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα γινόταν σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα υπεύθυνος για μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών ήταν ο Γιάννης Σμπώκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης