Ένσταση Καρατζαφέρη για την έδρα της Χρυσής Αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014, 19:15
Ένσταση Καρατζαφέρη για την έδρα της Χρυσής Αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο
Ο χορός των ενστάσεων για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου άρχισε με πρώτο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος ζητά τη μία από τις τρεις έδρες της Χρυσής Αυγής. Με την ένσταση που κατέθεσε στο Εκλογοδικείο ο κ. Καρατζαφέρης διεκδικεί την έδρα του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Επιτήδειου, θεωρώντας αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3% για την είσοδο στο ευρωκοινοβούλιο.

Και όλα αυτά, μετά το ποσοστό2,7% που συγκέντρωσε το ΛΑΟΣ με 4.027 ψήφους, και δεν κατάφερε να περάσει το εκλογικό μέτρο του 3% που προβλέπει ο νόμος 4255/2014.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζητάει ν' αλλάξει πλέον η νομολογία του Εκλογοδικείου στο θέμα της συνταγματικότητας του πλαφόν εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς έχουν σημειωθεί βασικές αλλαγές στην φυσιογνωμία των πολιτικών σχηματισμών που εισέρχονται στην Ευρωβουλή.

Στην ένστασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3%, καθώς προσκρούει σε πλειάδα συνταγματικών αρχών, όπως είναι της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος, της ισότητας των ευκαιριών των πολιτικών κομμάτων και της αναλογικότητας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014, 22:27