Ενστάσεις Σόιμπλε επί της συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας για το φυσικό αέριο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Απριλίου 2015, 18:14
Ενστάσεις Σόιμπλε επί της συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας για το φυσικό αέριο
Ευτυχής δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία για αέριο με τη Ρωσία, πρόσθεσε όμως ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έλυνε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

«Είμαι ευτυχής γι' αυτό για την Ελλάδα» δήλωσε ο Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

«Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό θα έλυνε τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της προς τους Ευρωπαίους εταίρους της» πρόσθεσε.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν κατονομάζει, ανέφερε πως η Αθήνα ενδέχεται να υπογράψει, ακόμη και την ερχόμενη Τρίτη, με τη Ρωσία μια συμφωνία για το αέριο, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει στα ταμεία της 3-5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή σ' έναν αγωγό ο οποίος θα διοχετεύσει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Βάσει της προτεινόμενης συμφωνίας, η Ελλάδα θα λάβει προκαταβολικώς κεφάλαια από τη Ρωσία έναντι των αναμενόμενων μελλοντικών κερδών που συνδέονται με τον αγωγό αυτό.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Απριλίου 2015, 19:29